ETA Visa to Australia From Malaysia

Untuk masuk ke Australia, setiap pelancong perlu ada satu visa yang dipanggil ETA Visa = Electronic Travel Authority for Australia.

Untuk apply Visa ini, anda boleh apply online dengan harga 20AUD atau boleh apply dengan kami di travel agency pada harga RM20 per passport. Dan akan siap dalam masa beberapa jam. Kami menyediakan proses penyediaan VISA ETA ke Australia dengan HARGA YANG MURAH.

HARGA VISA = RM20 per passport

Whatsapp untuk apply visa ke Australia = 0182476500

 KLIK SINI UNTUK WHATSAPP

Dokumen yang diperlukan untuk ETA Visa ke Australia ialah passport yang valid lebih dari 6 bulan dari tarikh balik ke Malaysia selepas lawatan

Proses Visa Kami Sangat Senang
– whatsapp gambar passport 1st page ke 0182476500
– buat bayaran kepada kami
– tunggu visa siap dalam masa 1-2jam (polisi kami 6jam maksimum)
– settle. 

lepas siap, anda boleh print VISA ini untuk letak di dalam passport anda (kepilan). Kami juga akan berikan PDF & grant number yang boleh digunakan untuk memeriksa status visa di laman web VEVO Australia Visa

Warganegara yang boleh apply ETA Visa ini ialah warganegara Malaysia, Singapore, Brunei Darussalam, United States, Canada, British National(UK), United Kingdom, British Overseas Citizen(UK), Sweden, Hong Kong, Greece, Norway, Italy, Japan, Belgium, France, Finland, Monaco, Germany, Andorra, Austria, Malta, San Marino, Liechtenstein, Luxembourg, Ireland, Portugal, Netherlands, Vatican City State, Republic of Korea, Spain, Denmark, Iceland, & Switzerland.

Prasyarat dan Sekatan untuk Australia ETA
Keperluan:
Syarat sah pasport mestilah sekurang kurangnya 6 bulan
Pemohon mestilah berada di luar wilayah Australia semasa memohon visa ETA Australia
Pemohon mestilah warganegara salah satu negara yang diterima untuk visa
Pemohon tidak boleh menderita batuk kering pada saat ketibaan mereka di wilayah Australia.
Mereka tidak seharusnya mempunyai sabitan jenayah.

Sekatan:
Dengan visa ETA Australia tiada apa-apa kerja yang bergaji boleh dilakukan. Dalam beberapa kes, kerja sukarela yang tidak dibayar boleh dilakukan, tetapi ini tidak sepatutnya menjadi sebab utama ketibaan seseorang di Australia, dan tidak harus menjadi peranan sukarela yang tidak boleh dilakukan oleh warganegara Australia yang biasa bekerja. Anda tidak boleh belajar lebih dari tiga bulan.

SOALAN – SOALAN LAZIM
• Berapa lama tempoh boleh tinggal di Australia?
Pelancong boleh tinggal di Australia untuk tempoh maksimum 3 bulan

• Berapa lama tempoh visa ini?
Visa ini akan sah untuk SATU TAHUN dari tarikh permohonan. Dan tempoh tinggal maksimum 3 bulan. Pemohon boleh keluar dari Australia sebelum tamat tempoh 3 bulan dan masuk balik untuk kiraan tempoh yang baru.

• Adakah perlu ada tiket penerbangan / tempahan hotel sebelum memohon visa?
Tidak perlu. Walau bagaimanapun, tiket penerbangan balik perlu ada semasa berlepas kerana kebisaanya akan diminta oleh imegresen sana.

• Boleh saya masukkan family saya dalam permohonan visa yang sama?
Tidak boleh. Setiap visa adalah individu, dan setiap orang perlu mempunyai passport sendiri dan visa sendiri. Tapi anda boleh memohon ETA Visa untuk orang lain dari pihak kami. Kami hanya perlukan salinan passport (ambil gambar guna phone dan whatsapp ke 0147444440)

• Berapa lama tempoh approval?
ETA Visa to Australia biasanya akan approve dalam masa 15 minit selepas kami menghantar application. Dan ada beberapa kes yang visa perlu diperiksa (special review) oleh embassy dan akan mengambil masa 24 jam.

• Jika terdapat kesalahan ejaan, apa apa yang saya perlu buat?
Setiap ejaan di dalam ETA Visa dan Pasport hendaklah sama. Jika ada kesalahan dari pihak kami, kami akan apply visa baru tanpa sebarang charge. Untuk itu, sangat penting untuk menghantar gambar details passport yang jelas kepada kami (terutamanya nombor passport). Anda mungkin tidak dapat travel jika data tidak sama.

• Jika permohonan tidak diluluskan apa yang patut saya buat?
Sistem tidak akan memberitahu kenapa visa tidak diluluskan, dan pemohon perlu ke nearest Australia Visa Office untuk keterangan lanjut.

Antara review di facebook page kami: 

Banyak sebab / reason kenapa visa ETA Aussie tuan/puan tidak approve / di reject by system. Antaranya:
1. Pernah ke Australia sebelum ni.
2. Ada bad rekod lawatan terakhir di Australia sebelum ni.
3. Ada bad rekod di Malaysia (Bangkrap/ senarai Hitam/ jenayah)
4. Suspect Nak pergi Bekerja di Australia.

Untuk Proses Rayuan, sila download borang ini, Klik: http://bit.do/etarayuform dan lengkapkan. Kemudian emailkan borang beserta dokumen di bawah ke visakl@dfat.gov.au
1. Bank Statement
2. Flight ticket (jika sudah beli)
3. Hotel Booking (Jika sudah ada)
4. Itinerary lawatan
5. Geran tanah/ kereta
6. lain² dokumen menyokong permohonan rayuan

*Remark:*
Sertakan ayat yang menyatakan tujuan tuan/puan ke Aussie adalah untuk bercuti/ business trip dan bukan untuk tujuan overstay/ bekerja ini kerana kerajaan Aussie sangat memandang serius rakyat Malaysia yang ke Aussie untuk bekerja disana tanpa memohon visa pekerja yang sepatutnya.

Keputusan permohonan rayuan / appeal selalunya mengambil masa dalam tempoh 21 hari berkerja.

NI adalah 20 testimonial terbaru yang kami letak di dalam instagram kami. Kami membuat lebih 50 permohonan visa setiap hari. Dan paling best, kami online 24jam di whatsapp!

69 Shares:
34 comments
  1. Apabila kita mohon visa ke oz, adakah pwrlu utk kita attach jadual penerbangan kita? Biasanya, mereka akan lihat x?

  2. Extremely efficient !
    Sangat pantas, tak sampai 5 minit siap.
    I am so very happy I found this blog. Thanks so much En Ikhwan. You really make my day today. Syukur Alhamdulillah

  3. Salam tuan sy nak tanya, kalau passport baru renew dan hari yang sama sy apply visa, ada masalah tak? Nak fly lagi seminggu.. Huhu

  4. Assalamualaikum.. Saya nak tanya, saya akan ke Perth pada 09 Apr – 13 Apr 2020.. Dan saya ada apply visa pada Sep 2019 untuk ke Sydney pada bulan Dec 2019 dan visa sy akan expired pada 21 Sep 2020.. Sekiranya passport saya tamat tempoh kurang dari 6 bulan iaitu pada 03 Oct 2020, adakah sy perlu perbaharui passport sy sedangkan visa saya masih valid.. Atau sy perlu renew passport dan apply visa baru? Mohon pencerahan..

  5. salam tuan..saya rancang untuk bercuti di australia bulan 4..thun 2020 boleh ke kalau saya mohon visa terlebih dulu ?

  6. Salam tuan. Klu 4 thn lepas kita dah masuk australia,tp sangkut n Di hantar pulang. Blh lagi ke pergi sane n apply visa?. Tq

  7. salam Cik,

    nak tanya jika sudah mendapat sublass 601 granted tapi slip visa yang perlu dikepilkan sekali di pasport tidak diterima. adakah slip visa perlu dikepilkan atau tidak dapat masuk ke australia jika slip tiada?

  8. Salam tuan.

    Saya masih ada valid visa sampai 20 April 2020. Saya telah beli tiket ke perth pada bulan may 2020. Boleh tak saya apply visa sekatang atau saya kena tunggu visa tamat dahulu?

  9. Salam saya nak bertanya sebelum ini saya penah pergi Aussie 6 bulan sekrang dah 4tahun saya balik malaysia..persoalan saya? saya nak buat visa utuk pergi melancong degan family adakah boleh masuk lagi atau tidak yer.

  10. Salam,
    Sy buntu..passport saya n family perlu di-renew sebab tak ckup 6 bln..flight pada aug 2020..jadi apa sy perlu buat? renew dulu dan submit visa atau bagaimana? sebab ada terbaca passport yg di-renew slalunya risiko reject 😅

    terima kasih

  11. Sy nk tanya. Abg sy buat eta visa tp tak lulus. Pastu kitorg appeal online sampai skang tiada jawapan. Tak de reply kate tak lulus ke ape. Perlu ke kami apply visa subclass600 tu? Or boleh tggu jer dulu. Dah anta appeal email tu dari december. Masih tiada jawapan. Kami nk pg 19-2e march. Fanily members yg lain semua lulus dah. Boleh bantu ke?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like